Header Ads Widget

Könnyűszerkezetes házak - Rönkházak - Gerendaházak - Faházak.





Miért Rönkház? A fa az egyik legegészségesebb építőanyag. Kutatási eredmények igazolták, hogy a tömör fa természetes színe, kellemes illata nyugtatólag hat az ember lelkére, pozitívan befolyásolja a közérzetet. Természetes módon szabályozza a ház belső mikroklímáját, mely így lélegzik, ezáltal folyamatosan biztosítja a szellőztetés kedvező hatását. 

Egyenletes nedvességtartalmat biztosít, szűri és tisztítja a levegőt, felületén megkötve és semlegesítve a levegő mérgező anyagait. Megakadályozza az elektrosztatikus feltöltődést. Fogása kellemesen meleg és tompítja a zajt. Nem zavarja meg az alig érzékelhető természetes elektromos és mágneses mezőket, ellentétben más építkezésre használt anyagokkal. A fa erősíti az immunrendszert. 

A faépületekben mérhető levegőminőségi értékek asztmások, allergiások számára ideális életkörülményeket biztosítanak, így számukra ez a környezet pótolhatatlan. A faanyag segít energiát megtakarítani. A rönkház gyorsan felfűthető. 

A rönkfalaknál a természetes rönkforma 30-40%-kal nagyobb felülete több hőt ver vissza, mint a hagyományos építkezések sík felületű oldalfalai. A natúr rönkfa a legemberközelibb építőanyag, tartósan megőrzi számos kedvező biológiai tulajdonságát.





Könnyűszerkezetes házak










RÖNKHÁZ