A világ leggazdagabb emberei (top 10)

Az agyoncsépelt téma legfrissebb ide adatait a Forbes.com állította össze, mely szerint az összvagyonuk a milliárdosoknak 5,4 billió dollárról, 6,4 billióra emelkedett az idén.

A lista 1500 embert szerepeltet és 42 új női név is szerepel rajta. Az új adattal nők vonatkozásában tavaly a milliárdos nők száma 138 volt, idén pedig már 172. A legnagyobb nyertes 2014. évben Mark Zuckerberg, akinek 28,1 milliárd dollárral a leggazdagabb emberek listáján a 21. helyen áll. Állítólag a lista kétharmadának vagyonát becsületes úton saját maga szerezte.

2014-ben a világ leggazdagabb emberei (top 10)

Bill Gates

Az egyesült államokbeli 58 éves férfi a Microsoft társalapítója. Vagyona 77,8 milliárd dollár. A lista élére 2007 után állt újra. A férfi a Melinda Gates Alapítvány tulaja is.


Carlos Slim Helu
A 74 éves mexikói úriember 70,9 millió dollárjával a világ második leggazdagabb embere. Latin-Amerika legnagyobb telekommunikációs intézményének az América Móvilnak a tulajdonosa.


Warren Buffet, USA
Összvagyonát a maga erejéből szerezte, aminek értéke 65,2 milliárd dollár. Az úriember napjainkban is hihetetlenül aktív. Tavaly 4 milliárd dollárt fektetett saját cégébe, az ExxonMobilba. A Forbes listája szerint ő a világ harmadik leggazdagabb embere.Amanico Ortega, Spanyolország
A 78 éves férfi a Zara márka tulajdonosa. Tavaly vagyonát 7 milliárd dollárral növelte. Ortega egyszerű családból származik, édesapja egy vasúti munkás volt, ő pedig kifutó fiúként kezdte pályafutását egy ingeket forgalmazó spanyol üzletben.


Larry Ellison, USA
A 69 éves férfinak az összvagyona 51,1 milliárd dollár. Larry a világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldások cégének az Oracle Corporation vezetője. Az ötödik leggazdagabb ember a világon.


Charles Koch testvérével David Koch-hal a világ hatodik és hetedik leggazdagabb emberei
Charles 78 éves, David pedig 74. A vagyonon testvériesen osztoznak, fejenként 41,2 milliárdon. Cégüket együtt vezetik a Koch Industriest. Érdekeltségei sok területre kihatnak, például a papírtörlő, építőanyag gyártás, kőolajvezetékek és finomítók.


Charles Koch


David Koch

Christy Walton, USA
Az 59 éves nő, személyes vagyona 38,2 milliárd dollár, a családjáé pedig 144,9 milliárd. Noha a világ nyolcadik leggazdagabb embere, a hölgyek között az elsőnek számít. A nő és családja a Wal-Mart többségi tulajdonosa.


Sheldon Adelson, USA
A 80 éves férfi 37,2 milliárd dollárral büszkélkedhet. Pályafutása során 50 üzletet alapított. 1988-ban beszállt a kaszinó bizniszbe és az évek alatt számtalan kaszinó tulajdonosa lett Vegasba, Makaóban és több európai és ázsiai országban.Bernard Arnault, Franciaország
A 65 esztendő úriember 36 milliárd dollár tulajdonosa. A férfit méltán a világ leggazdagabb franciájának nevezik. A Louis Vuitton divatmárka résztulajdonosa, méghozzá 46,5 %-ban.


A valaha élt 3 leggazdagabb ember

Listát készítettek a valaha élt leggazdagabb emberekről is, aminél az összeállítás során az inflációt is figyelembe vették. A listában, még a harmadik helyen szereplő milliárdosnak is ötször akkora vagyona volt, mint a ma listát vezető Bill Gatesnek.

I. Mansa Musa, 400 milliárd dollár

Első helyen I. Mansa Musa, Mali királya végzett, ő a XIV. századi Afrikában uralkodott. Az 1331-ben elhunyt király vagyona 400 milliárd dollárt érne mai árfolyamon, nyugat-afrikai birodalma pedig a mai Ghánát, Timbuktut és Malit ölelte egységbe. A történelem leggazdagabb embere 1280-ban született, országa pedig a világ só és aranykészletének több mint a felét állította elő. Mansa Musa mecsetei mai is állnak még, de halála után két generációval a szabadságharcok szétdarabolták birodalmát.Mayer Amschel Rothschild, 350 milliárd dollár

A német zsidó gyökerekkel rendelkező dinasztia vagyonának megalapítója az 1774-ben született Mayer Amschel Rothschild, mai értéken 350 milliárd dolláros vagyonával.


John D. Rockefeller, 340 milliárd dollár

A lista harmadik szereplője John D. Rockefeller, a valaha élt leggazdagabb amerikai. J.D. 1870-ben alapította a Standard Oil Companyt, aminek monopóliumát végül megtörte az USA kormánya, így a Rockefeller vállalat több „kisebb” cégre oszlott, mint például az Amoco, a Chevron Conoco, és az ExxonMobil. 1937-es halálakor vagyona, mai árfolyamon 340 milliárd dollár.

Forrás: erdekesvilag.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseidnek is!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dr. Papp Lajos kirohanása: "milliók fognak meghalni a hazugság miatt".

A fáraók királycímei magyar nyelven íródtak, ma is jól olvashatók - A hieroglif írás is magyar írás!

Rendszer és értékrend váltás!

VÉGÍTÉLET! Egy évetek van, hogy mindennel készen legyetek. Mindenki saját felelősségére olvassa!

Egyedülálló kereseti lehetőség fő vagy mellékállásban!

Ki is Jehova Isten és miért veszélyes történelmünk a félelem világában élőkre?

Megváltás ! Teljesen kiforgatták Jézus beszédét !

Rönkházak, Gerendaházak, Faházak és a természet páratlan kombinációja!

Hogyan tudsz kapcsolatot teremteni a lelkeddel és hogyan tudsz megszabadulni minden problémádtól?

Új közösségi hálózat indult, amely hasonló a facebook-hoz, de itt az aktív tagok pénzt kereshetnek.