Header Ads Widget

Az élesztő csodát tesz a bőröddel, ránctalanít, eltünteti a pattanásokat, és csak 200 forint!

Talán nem is gondoltad volna, de az élesztőnek nemcsak sütés közben veheted hasznát: különböző bőrproblémák orvoslásában is segítségedre lehet.




Az élesztőt minimális mennyiségben, tejjel vagy vízzel keverve belsőleg is fogyaszthatod, de mivel ez nem túl finom, így érdemes inkább külsőleg, pakolás formájában alkalmazni a bőrön. Mutatunk két hasznos receptet ráncok és pattanások ellen.

Ráncok ellen

Remek bőrmegújító és bőrfeszesítő hatással bír az élesztő, magas B1-, B2- és B6-vitamin-tartalma miatt remekül alkalmazható az öregedésgátlásban. A következő bőrkisimító pakolás hatékony fegyver a ráncok ellen.

Erre lesz szükséged:

20 gramm friss élesztő
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál méz
Jól keverd össze a tejfölt és a mézet, amíg az elegyük egyneművé és szinte folyékony állagúvá válik. Ekkor apránként morzsold bele az élesztőt, és közben folyamatosan kevergesd, hogy ne legyen csomós.

Tisztítsd meg a bőröd, és egyenletesen vidd fel rá a pakolást! 15-20 perc elteltével alaposan öblítsd le az arcod, töröld meg, és használd a szokásos hidratáló krémet! A pakolást érdemes lefekvés előtt alkalmazni, mert enyhe jellegzetes szagot hagyhat a bőrön.

Ezért ne használj szappant!

Ha szeretnéd megőrizni a bőröd szépségét és egészségét, érdemes minimálisra csökkenteni a szappanhasználatot. Kattints, és tudd meg, miért!


Pattanások ellen

Az élesztő nemcsak feszesít és tisztít, de állagának és szárító hatásának köszönhetően megszabadít a pattanásoktól és mitesszerektől is. Uborkával és tejföllel keverve pedig igazi vitaminbomba a bőrnek.

Erre lesz szükséged:

20 gramm élesztő
3 evőkanál tejföl
reszelt, kicsavart uborka

Morzsold bele az élesztőt a tejfölbe, és alaposan keverd össze. Reszelj le egy kis uborkát, csavard ki, és adj az élesztős tejfölhöz annyit, hogy besűrítse, de még kenhető állapotban hagyja azt. Keverd össze, és vidd fel az megtisztított bőrre, a problémás területeknél vastagabban is kenheted. Hagyd hatni 15 percig, majd alaposan öblítsd le, és kend be az arcod a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémmel.

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseidnek is!