Header Ads Widget

A legkeményebb kommandósait küldi Putyin az Iszlám Állam ellen!

Német hírszerzési jelentések szerint az orosz haderők elitalakulatát, a rettegett Spetsnaz, kommandós egységet is Szíriába küldi az Iszlám Állam (IS) terroristái ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök.


A különlegesen képzett harcosokat az orosz haditengerészet legkeményebb egységeként tartják számon. A csapat erőssége a rajtütés, tucatnyi alkalommal vetették be már őket terroristák ellen, ők védték a Szocsiban rendezett téli olimpiát is. Emblémájuk a denevér, amely zajtalanul, kíméletlenül és milliméter pontossággal csap le áldozatára.










Szíriában a hivatalos bejelentett feladatuk a nemrégiben kialakított orosz légibázisok szabotázs elleni védelme lenne, de nyilvánvalóan a magasan képzett erőket bevetnék a harcokba is. - Azért mennek Szíriába, hogy miután a a légierő megtisztította a terület nagyját, a szárazföldön is megsemmisítsék a maradék lázadókat - árulta el a Daily Miror című brit lapnak egy bennfentes.




























Az orosz hadsereg repülős egységei a múlt héten kapcsolódtak be Aszad elnök oldalán a szíriai csatározásokba. Több tucat légicsapást hajtottak végre az Iszlám Állam terrorszervezet állásai ellen, de veszteségeket okoztak a kormánycsapatok ellen küzdő mérsékelten radikális erők soraiban is. Ilyenformán nem lehet pontosan tudni, hogy a közelharcra kiképzett elit egységek valóban IS bázisait fogják-e kizárólag támadni.