Angela Merkel német kancellár elismerte, hogy a Krím-félsziget többé nem Ukrajnához tartozik, hanem Oroszország része.
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője a Twitteren számolt be arról, hogy pénteken, a Normandi Négyek (Franciaország, Németország, Ukrajna és Oroszország) Párizsban tartott találkozóját követően Merkel első alkalommal elismerte, hogy a Krím-félsziget már nem fog újra Ukrajnához tartozni.

A pénteki találkozón a nehézfegyverek kivonásáról történt újabb megállapodás, miután Petro Porosenko ukrán elnök az utóbbi hónap során több alkalommal is kijelentette, hogy erővel akarja Ukrajnához csatolni a Krím-félszigetet. A Krím lakossága 2014. március 16-án egy népszavazáson elsöprő többséggel, 83,10%-os részvételi arány mellett 96,77% igen szavazattal döntött az Ukrajnától elszakadásról, és az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról (a Krím lakosságának mintegy kétharmada orosz). Az ENSZ alapokmánya – elviekben – garantálja a népek önrendelkezési jogát, ennek ellenére a nyugati országok máig nem ismerték el a Krím-félsziget Oroszországgal történő újraegyesülését.

Bár Európában a második világháború és a rendszerváltás(ok) óta is folyamatosan zajlanak háborúk (délszláv háború, jelenlegi ukrán válság), a nyugati országok politikai diskurzusában tabunak számít a határok újrarendezésének lehetősége. A Krím-félsziget sikeres népszavazása és az anyaországhoz történő újracsatlakozása ezt a tabut megdöntötte; rávilágított arra, hogy Európában a XXI. században is lehetséges a határok újrarendezése, és egy kedvező helyzetben más, kisebbségi sorba kényszerített nemzetrészek is újra csatlakozhatnak anyaországukhoz.

Magyarországnak és a magyarságot képviselő politikusoknak elemi érdeke, hogy a Krím-félszigetet Oroszország részeként ismerjék el, mert ezzel kijelentik, hogy a határok módosítása a XXI. század politikai környezetében is lehetséges, és Magyarország több részre szakítása átmeneti helyzet, ami egy kedvező geopolitikai helyzetben az ENSZ alapelveiben összhangban megváltoztatható.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dr. Papp Lajos kirohanása: "milliók fognak meghalni a hazugság miatt".

Magyarországon a balliberális értékrend nem más mint a magyar nemzet kifosztása, eladósítása és tönkretétele.

A magyar nyelv egy kódolt kozmikus ősnyelv!

A fáraók királycímei magyar nyelven íródtak, ma is jól olvashatók - A hieroglif írás is magyar írás!

Rendszer és értékrend váltás!

Rönkházak, Gerendaházak, Faházak és a természet páratlan kombinációja!

Csatlakozzatok az alkotmányos Magyarországhoz, mert az alaptörvény érvénytelen!

A súlyos betegségek szellemszinten és lélekszinten gyógyítható, eszközök és szerek nélkül.

Új közösségi hálózat indult, amely hasonló a facebook-hoz, de itt az aktív tagok pénzt kereshetnek.

Nemzetgyilkossági kísérlet a magyarság ellen! Világra szóló aljas bűnök, TRIANON !