Angela Merkel német kancellár elismerte, hogy a Krím-félsziget többé nem Ukrajnához tartozik, hanem Oroszország része.
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője a Twitteren számolt be arról, hogy pénteken, a Normandi Négyek (Franciaország, Németország, Ukrajna és Oroszország) Párizsban tartott találkozóját követően Merkel első alkalommal elismerte, hogy a Krím-félsziget már nem fog újra Ukrajnához tartozni.

A pénteki találkozón a nehézfegyverek kivonásáról történt újabb megállapodás, miután Petro Porosenko ukrán elnök az utóbbi hónap során több alkalommal is kijelentette, hogy erővel akarja Ukrajnához csatolni a Krím-félszigetet. A Krím lakossága 2014. március 16-án egy népszavazáson elsöprő többséggel, 83,10%-os részvételi arány mellett 96,77% igen szavazattal döntött az Ukrajnától elszakadásról, és az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról (a Krím lakosságának mintegy kétharmada orosz). Az ENSZ alapokmánya – elviekben – garantálja a népek önrendelkezési jogát, ennek ellenére a nyugati országok máig nem ismerték el a Krím-félsziget Oroszországgal történő újraegyesülését.

Bár Európában a második világháború és a rendszerváltás(ok) óta is folyamatosan zajlanak háborúk (délszláv háború, jelenlegi ukrán válság), a nyugati országok politikai diskurzusában tabunak számít a határok újrarendezésének lehetősége. A Krím-félsziget sikeres népszavazása és az anyaországhoz történő újracsatlakozása ezt a tabut megdöntötte; rávilágított arra, hogy Európában a XXI. században is lehetséges a határok újrarendezése, és egy kedvező helyzetben más, kisebbségi sorba kényszerített nemzetrészek is újra csatlakozhatnak anyaországukhoz.

Magyarországnak és a magyarságot képviselő politikusoknak elemi érdeke, hogy a Krím-félszigetet Oroszország részeként ismerjék el, mert ezzel kijelentik, hogy a határok módosítása a XXI. század politikai környezetében is lehetséges, és Magyarország több részre szakítása átmeneti helyzet, ami egy kedvező geopolitikai helyzetben az ENSZ alapelveiben összhangban megváltoztatható.
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dr. Papp Lajos kirohanása: "milliók fognak meghalni a hazugság miatt".

A fáraók királycímei magyar nyelven íródtak, ma is jól olvashatók - A hieroglif írás is magyar írás!

Rendszer és értékrend váltás!

VÉGÍTÉLET! Egy évetek van, hogy mindennel készen legyetek. Mindenki saját felelősségére olvassa!

Egyedülálló kereseti lehetőség fő vagy mellékállásban!

Ki is Jehova Isten és miért veszélyes történelmünk a félelem világában élőkre?

Megváltás ! Teljesen kiforgatták Jézus beszédét !

Rönkházak, Gerendaházak, Faházak és a természet páratlan kombinációja!

Hogyan tudsz kapcsolatot teremteni a lelkeddel és hogyan tudsz megszabadulni minden problémádtól?

Új közösségi hálózat indult, amely hasonló a facebook-hoz, de itt az aktív tagok pénzt kereshetnek.