A magyar nyelv ősisége, eredete a mezolitikumba vezet, a kőkorszakot megelőzve.

Grover S. Krantz (1931-2002), világhírű amerikai antropológus, Washington Állami Egyetem professzora, az európai nyelvek földrajzi kialakulása című művében, az eddig Európa mostohagyermekeként kezelt magyarságban Európa műveltségalapító ősnépét ismeri fel. Szerinte az u.n. „indoeurópai nyelvek” igen későn alakultak ki Európában. Éppen ezért szókészletük 30 %-a nem „indoeurópai” eredetet mutat, s Európa korai térképein „indoeurópai” folyónevek nincsenek.


Bennünket közelebbről a következő mondata érdekel: „....a görög nyelv tehát jelenlegi helyén Kr.e. 6500-ban, a kelta nyelv Kr.e. 3500-ban alakult ki Írországban. A magyar nyelv ősisége a Kárpát-medencében hasonlóképpen meglepő; úgy találom, hogy eredete a mezolitikumba vezet, a kőkorszakot megelőzve.”

Továbbá: „Legalább is egy fontos pontnál a népvándorlás elmélete éppen a fordítottja az eddigi tételnek. Általában azt tartják, hogy az uráli magyarok a IX. században költöztek be a Kárpát-medencébe egy keleti területről. Én azt találom, hogy valamennyi uráli nyelvet beszélő csoport Magyarországból terjedt el, egy sokkal korábbi korban, az ellenkező irányba.”


Ősnyelvünk és a lehazudott történelmünk!

További részletek: http://napitema.blogspot.hu/2014/05/osnyelvunk-es-lehazudott-tortenelmunk.htmlMegjegyzések

  1. Sokaknak állunk keresztben a torkában, ez tény ! Itt vagyunk, és ez, vitán felüli ! A térségben, senkihez sem hasonlítunk ! A baj ,az, hogy ezzel a különcséggel , nem tudunk mit kezdeni , azaz , a körülöttünk élők életformája , nívója , ha elfogadható-nem elérhető....! Előbb itt kéne kezdeni az integrácíót-talán....nyitott kérdés !

    VálaszTörlés
  2. A Tarim és a Kárpát-medence között a lovas,íjász szkíta-hun eredetű népcsoportok folyamatos kapcsolatot tartanak fenn.Ezért Kínától kezdve -Kaukázus-Ural és Dél-orosz sztyeppe gócpontokkal létrejön egy olyan törzsszövetség, amely az avarokkal egyesülve kialakítja a magyarnak nevezett etnikumot, amely a török népekkel áll szoros rokonsági kapcsolatban. Ez az erős katonai, vallási kultúrának a kisugárzása a finnugor kapcsolat is,amely nagyon híján van régészeti leletekkel, hiszen egy Habsburgh-politikai ötletből fakad, amely nélkülöz minden tudományosságot.Sajnos ma is él.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dr. Papp Lajos kirohanása: "milliók fognak meghalni a hazugság miatt".

Hogyan védi jogainkat és tulajdonunkat a Szent Korona a mai illegitim rendszerrel szemben.

A fáraók királycímei magyar nyelven íródtak, ma is jól olvashatók - A hieroglif írás is magyar írás!

Mit jósol Nostradamus Magyarországra (Pannóniára) vonatkozóan?

Rönkházak, Gerendaházak, Faházak és a természet páratlan kombinációja!

Rendszer és értékrend váltás!

Csatlakozzatok az alkotmányos Magyarországhoz, mert az alaptörvény érvénytelen!

A súlyos betegségek szellemszinten és lélekszinten gyógyítható, eszközök és szerek nélkül.

A világ leggazdagabb emberei (top 10)

Megváltás ! Teljesen kiforgatták Jézus beszédét !