Header Ads Widget

Megérkeztek a Szíriát bombázni készülő szaúdi vadászgépek Törökországba

Megérkeztek a török-szír határhoz közel lévő incirliki bázisra azok a szaúdi vadászgépek, melyek a tervek szerint támadásokat készülnek végrehajtani Szíriában (az Iszlám Államot támadás ürügyével). 

Felmerül a kérdés, hogy miért pont most akarják bombázni az Iszlám Államot Szíriában a NATO gépek, mikor a szír kormánycsapatok orosz légi segítséggel minden fronton előrenyomulnak és néhány hónapon belül mindenféle segítség nélkül is legyőznék Szíriában a terrorszervezetet ?
Vajon valóban az Iszlám Állam lesz a szaúdi gépek célpontja vagy esetleg bombáikkal a megerősödő szír kormányerőket próbálják majd visszafogni.

Nem véletlen egyébként, hogy Törökország szaúdi segítséget kért a bombázáshoz, ugyanis a török légierő pilótái vonakodnak berepülni a szír légtérbe mióta a törökök lelőttek egy orosz vadászbombázót és Putyin a legmodernebb légvédelmi rendszert telepítette Szíriába.

Kérdés, hogy mi történik majd ha egy két “véletlenül eltévedt” szaúdi bomba nem az Iszlám Állam állásaira, hanem Asszad elnök csapataira hullik majd.

A CIA korábban arra figyelmeztette Törökországot és Szaúd-Arábiát, hogy amennyiben a szír kormányerőket támadás éri az orosz légvédelmi rendszer azonnal le fogja szedni a támadó gépeket.


Szír külügyminiszter: „Aki be merészel lépni Szíria területére, azt fakoporsóban fogjuk visszaküldeni!”





Forrás: Sputniknews / Meteon.org