Header Ads Widget

Trump brutális üzenetet küldött az Iszlám Államnak a berlini terrortámadás után!

Donald Trump elítélte és „szörnyű terrorcselekménynek” nevezte a berlini gázolást, jóllehet a német hatóságok hivatalosan még nem minősítették terrortámadásnak az esetet.

„Szíveink és imáink a szörnyű berlini terrortámadás áldozatainak hozzátartozóival vannak. Az ártatlan békés polgárokat az utcán ölték meg karácsonyi ünnepi készülődés idején” – olvasható a Trump átmeneti stábja által hétfőn kiadott közleményben.

„Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és más iszlám terrorcsoportok nemzetközi dzsihádjukban (szent háborújukban) mindig gyilkolják a keresztényeket otthonukban és ott, ahol imádkoznak. Ezeket a terroristákat, regionális és globális hálózataikat el kell törölni a föld színéről. Ezzel fogunk foglalkozni a szabadságot szerető partnereinkkel”

– közölte a megválasztott amerikai elnök.


Trump a Twitteren közzétett bejegyzésében azt írta, hogy a hétfőn történt három incidens – a berlini gázolás, a zürichi lövöldözés és Andrej Karimov ankarai orosz nagykövet meggyilkolása – arra utal, hogy „súlyosbodik a helyzet”. „A civilizált világnak el kell kezdenie másképp gondolkodni” – írta.
forrás: vs.hu