Header Ads Widget

Dr. Papp Lajos kirohanása: "milliók fognak meghalni a hazugság miatt".




Dr. Papp Lajos magyar szívsebész az egész világot megdöbbentette kirohanásával. Szerinte milliók halnak meg, mert a szívbetegségek nem azért alakulnak ki, amit az orvosok mondanak. Azt elismeri, hogy a dohányzás nagyon káros, de szerinte az az emberek tudatos döntése, hogy mérgezik magukat, ám van más is, amiről nem tudnak.

"Mi orvosok a sok képzés, a hatalmas tudás felhalmozódása és a hatalom miatt gyakran meglehetősen nagy egóval rendelkezünk, ami nagyon megnehezíti, hogy bevalljuk, ha tévedünk. Én most mindenki előtt készséggel elismerem, hogy tévedésben éltem."


Az orvos több mint 25 éves tapasztalattal háta mögött, rengeteg szívműtét után ismerte el, hogy nem jól gondolkodott.


"Évekig osztottam más prominens orvosok véleményét. A szakirodalom folyamatosan a döntéshozók véleményét szajkózza, mely szerint minden szívbetegség a megemelkedett koleszterin szint következménye. Az elfogadott terápia pedig koleszterin csökkentő gyógyszerek felírása, és az előírt diéta, amely szigorúan korlátozza a zsírbevitelt. Az ezektől eltérő javaslatokat eretnekségnek ítélték. Pedig látjuk, ez nem működik! Ezek az ajánlások sem erkölcsileg, sem tudományosan nem védhetők. Néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy a szívbetegség valódi oka az érfalak gyulladása. A hosszú múltra visszatekintő étrendi ajánlások eredménye a járványos elhízás és cukorbetegség, amelybe rengetegen belehalnak. Annak ellenére, hogy a lakosság negyede szedi a drága koleszterincsökkentő sztatin gyógyszereket és zsírszegényen étkezik, több amerikai fog meghalni ebben az évben szívbetegségben, mint valaha.


Több millió ember szenved szívbetegségben, rengeteg a cukorbeteg és milliók vannak diabétesz előtti állapotban már. Itthon és szerte a világon. Egyre több a fiatal beteg minden évben. Egyszerűen megfogalmazva, ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. 


Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben, és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását. A gyulladás a szervezet természetes védekezéseként alakul ki az idegen anyagok: a baktériumok, toxinok vagy vírusok megjelenésekor.

Ha a szervezetben állandóan jelen vannak ezek a toxinok vagy élelmiszerek, az krónikus gyulladást okoz. Ennek oka a sok feldolgozott, egészségtelen élelmiszer és a környezet szennyezés, nem a zsírdús étrend (cukor, liszt és az összes belőlük készült termékek), valamint a szója, a kukorica és a napraforgó, és az ezekből készült olajok. Ezek az ételek folyamatosan irritálják a szervezetet, amely képtelen meggyógyulni, a krónikus gyulladás pedig szívbetegséghez, sztrókhoz vezet."


Az orvos szerint, ha egészséges alapanyagokból, otthon készült ételeket ennénk, kerülnénk az étolajat, cukrot, lisztes, kukoricás termékeket, a szervezet magát gyógyítaná. Míg, ha továbbra is mérgezzük az ereket, akkor hiába a sok gyógyszer és a zsírszegény diéta, elkerülhetetlen a szívbetegség kialakulása.
Íme egy másik orvos leleplező állításai.


A nagy koleszterin átverés: egyes szakemberek szerint az egész csak humbug
"Nekünk az orvosi szakmában teljesen egyértelmű a koleszterin létfontosságú szerepe a szervezetben, azonban az embereket teljesen rászedték azzal, hogy elhitették velük, hogy ez az anyag okozza a szív és agy artéria betegségeket.


A gyógyszergyártó cégek elég nagy haszonra tettek szert a „rossz koleszterin” szlogenjükkel és mérgező kémiai anyagokat hoztak létre, amelyek minimálisan csökkentik a szervezet koleszterin szintjét.
Azonban ezalatt emberek ezreinek károsítják a máját és sokan bele is halnak ezeknek a gyógyszereknek a szedésébe.


Elég furcsa, hogy a gyakran idézett és a média által népszerűsített orvosok nem gondolkoztak el azon a tényen, hogy a koleszterinszintet a vénákból vett vérben mérik, de az orvosi irodalomban nincs egy árva eset sem, ahol a koleszterin elzáródást okozott volna a vénákban.


A vénákban a vér sokkal lassabban folyik, mint az artériákban, ezért az sokkal jobban ki van téve a koleszterin lerakódásoknak, feltéve, hogy olyan dolog, hogy „rossz koleszterin” valóban létezik.
Ez az orvosi szakmában elkövetett nagy tévedés és a gyógyszergyárak ebből nagy hasznot húzva, egy, a mai napig folyamatos csalás áldozatává tették a társadalmat.


Az artéria az ereknek az a fajtája, amely a szervezetet a szívből érkező friss, oxigéndús vérrel látja el. A koleszterin teória szerint a beszűkülés, azaz a koleszterin lerakódás ezekben az artériákban történik.
Az erezetnek egy másik fajtája a vénák. Miután az artériákból elágazó hajszálerek eljuttatták a tápanyagokat és az oxigént a szövetekbe, azután ezek a hajszálerek újra egyesülnek. Innen már vénáknak hívjuk, a vénákon keresztül visszaáramlik az „elhasznált” vér a szívbe, hogy a körforgás újra kezdődhessen elölről.


A koleszterin lerakódás nem a vénákban, hanem az artériákban történik, és mindebben az a logikai bukfenc, hogy a vénákban a vér sokkal lassabb folyik, tehát, ha valahol lerakódásnak kellene képződnie – ahogy a koleszterin elmélet hívői hajtogatják – akkor annak a lassú áramlású vénákban kellene történnie. Ezzel szemben az orvostudomány mai állása szerint a „koleszterin probléma” az artériákban van.


Az igazság azonban az, hogy az úgynevezett „rossz” koleszterin sokkal hasznosabb, mint tartják. A koleszterinszint megemelkedésének oka a testben a krónikus és nem szándékos dehidratáció és az ebből származó elégtelen mennyiségű vizelettermelődés.


A dehidratáció egy koncentrált, savas irányba tolódott vért eredményez, ami még dehidratáltabbá válik, mialatt áthalad a tüdőn és eléri a szívet – ez a légzés alatt a tüdőből elpárolgó víz miatt van.
A szív vérerei és az agyba vezető fő artériák membránja sebezhetővé válnak a sűrűbb, savasabb vér nyomása miatt.


A toxikus vér nyomóereje horzsolásokat és apró repedéseket okoz az artériák bélésében, amik leválhatnak és embóliát [az ér elzáródása] okozhatnak az agyban, vesében és más szervekben.
Azért, hogy a test a sérült vérerek falának leválását megakadályozza, alacsony sűrűségű (úgynevezett „rossz”) koleszterin kabátot képez az erek belsejében, hogy lefedje a horzsolásokat és megvédje az alatta lévő szöveteket, mint egy vízálló kötés, amíg a szövet meggyógyul.


Így az alacsony sűrűségű koleszterin életbevágó és életmentő szerepe bizonyítja, hogy ez az anyag nagyon fontos, hogy megmentse azok életét, akik szervezete nem megfelelően hidratált, hogy a vérük könnyen tudjon folyni az erekben anélkül, hogy kárt okozna bennük.


A koleszterin egy olyan anyag, amiből a hormonjaink nagy része készül. A D vitamint a szervezet állítja elő a napnak kitett bőrben lévő koleszterinből. Koleszterint használ az idegrendszert borító szigetelő membrán is.


Nincs olyan dolog, hogy rossz koleszterin. Ha a szervezet minden fő összetevője elérhető a normális működéshez, akkor az emberi test nem fog elkezdeni olyan dolgokat termelni, amik rosszak lennének a túléléséhez. Eddig nem tudtuk, hogy a víz volt az az életbevágóan fontos tápanyag, amire a szervezetnek állandóan szüksége van – megfelelő mennyiségben.


A víz maga – nem koffeines üdítőitalok, amik még jobban dehidratálnak – jobb koleszterincsökkentő orvosság, mint bármilyen kémiai anyag a piacon.