Header Ads Widget

Magánnyugdíjpénztár-A szocialista-liberális rendszer káderei lopták meg a befizetőket!




A balliberális oldal egyik kedvenc témája a magánnyugdíjak. Állításuk szerint: "Orbán Viktor haveri zsebekbe tömködte, elherdálta az állami nyugdíjpénztárba kényszerített emberek időskori megtakarításait." Tegyük tisztába tehát, a magánnyugdíjak kérdését is! 

A Horn-kormány a Világbank "ösztönzésére" vezette be az önkéntes alapú magán-nyugdíjpénztári rendszert. A lakosság befizetései mellé a kormány havi 30.000.000.000 forinttal (!!!) "támogatta" ezeket a pénztárakat. 

Honnan volt havi harminc milliárd erre?! Hát, hitelből!!! Honnan jött a hitel?! Magánbankoktól busás kamatra! Ezek a bankok és a magán nyugdíjbiztosítók pedig hálából komoly összegekkel "támogatták" a bevezetést szorgalmazó kormánytagok külföldön vezetett bankszámláit. 

A havi 30 milliárd és a hozzáadott évi 40 milliárd kamat évente 400.000.000.000 forintba került az adófizetőknek! Vagyis, ezek a magánkasszák, évi 400 milliárd államadósságot termeltek! A tizenhárom éves működésük alatt, cca. 5.000 milliárdot nyúltak le az államkasszából! Ugye milyen remek üzlet maszekként az államot fejni?! 

Ez az óriási hiány hatalmas lukakat ütött a költségvetésen. Mindezt a Veres Jani szorgalmasan meghamisítgatta az uniós költségvetési jelentésekben, Gy. Ferenc kérésére. "Trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük." (Gy.F. Öszödi beszédéből) 

A szoclib kormányok a kedvenc bankjaikat és biztosítóikat hozták helyzetbe, a magyar emberek kárára! Ugye milyen nagy a hasonlóság a devizahitelesek és a magán nyugdíj pénztárosok tönkretétele között?! Mindig a bankok és a biztosítók a kedvezményezettjei az aljas árulásoknak! De mit is várhattunk el ilyen bankárkormányoktól?!

És most jól figyeljünk! Az államtól cca. 5.000 milliárd átvándorolt, a MANYUP-ba. Viszont 2010-ben, a rendszer felszámolásánál mindössze csak 2.400 milliárd forintnyi vagyon került vissza! Hová lettek a 10-12 évnyi befizetések, és az államtól kapott összegek nagy része?! Eltűnt a tőzsdéken és egyéb útvesztőkben! 

A pénztárak hazánkban állomásozó menedzsmentjei viszont rendszeresen milliárdos jutalmakat vettek fel! Volt olyan pénztár, amelynek vezetői 5 milliárdot utaltak haza a számlájukra, a válság idején, miközben a megtakarítások zöme eltűnt! És ezek után azt merészeli mondani akármelyik ellenzéki, hogy a Fidesz lopta el a nyugdíját több millió befizetőnek?! Persze, hogy merészeli, mert velejéig aljas, hazug gazember mind! Hiszen most azt is merészelik, hogy tüntetésre hívják az embereket. Tüntetni azok ellen, akik rendet tettek és tesznek. 

Hány ócska cirkuszt művelnek még az utcákon, hergelve a népet, hogy megdöntsék a kormányt?! Vajon miért kellene a nyolc évvel ezelőtt megválasztott kormányt megdönteni?! Hiszen Európában demokratikus választáson soha nem tapasztalt arányban nyert. Mi magunk szavaztuk meg őket, nem a hottentották! Ja igen, értem! Mert általuk napvilágra kerül minden aljasság. 

Nyolc éve hallgatjuk, hogy a Fidesz ellopta a nyugdíjakat. Nyolc éve hallgatjuk, hogy a "Zorbán" kisemmizte az embereket. Nyolc éve ontja a hazugságot MANYUP-ügyben is a teljes ellenzék. Nyolc éve tűri Orbán Viktor a súlyos, hazug rágalmakat.
A valóság azonban az, hogy a szocialista-liberális rendszer megléte volt maga az erőszak! 

A szocialista-liberális rendszer káderei lopták meg a befizetőket! Ők követtek el világraszóló aljasságot velünk szemben! Meglopták és meglopattak több millió magyart, és most van bőr a képükön kánonban hörögni, hogy a "maffiakormány kisemmizi a dolgozókat, és nem törődik a nyugdíjasokkal". 

Közben senki nem tud felmutatni olyan törvényt, amiben a kormány kötelezte volna a lakosságot arra, hogy visszalépjen az állami nyugdíjrendszerbe! Választható volt; vagy maradunk a privátban, vagy visszalépünk az államiba. Ellentétben a szocialisták kötelező erejű rendeletével! 

Mivel a nyugdíjrendszer visszaalakítását a teljes Jobbik frakció is megszavazta, most felettébb furcsa az ő vádaskodásuk. Szavazóik, szimpatizánsaik megvezetésének eredményeként ma a jobbikos kötődésűek a legharsányabb védelmezői a szoclibek árulásainak! 

A lakosság jó megérzéseit mutatta, hogy legtöbben visszamenekültek a biztos állami rendszerbe, mert 10-12 évnyi befizetésükből szinte semmit nem tudott felmutatni a magánkassza! Nemhogy gyarapodott volna a náluk gyűjtött betét, hanem még abból is csak morzsák maradtak, amit mi bíztunk rájuk, gondos kezelésre! 

Erről ennyit...